talanttalant

Malou en Erik zijn al 6 jaar elkaars Valentijn

Malou (31), cliënt van Talant, en Erik (34) zijn stapelverliefd. In 2015 leerden ze elkaar kennen via een relatiebemiddelingsbureau. Het klikte meteen. ‘We hebben de liefde bij elkaar gevonden.’

Malou en Erik hebben al bijna zes jaar een latrelatie. Malou bewoont een appartement op Talant-locatie Boekensteunen in Heerenveen, werkt in de supermarkt en krijgt begeleiding van Talant. Erik woont en werkt in Groningen. Hij heeft een fulltimebaan in de bedrijfskantine van de GGD. Het stel ziet elkaar elk weekend − het ene weekend in Heerenveen, het andere in Groningen. De vonk sloeg over in Heerenveen. Erik: “Ons eerste afspraakje was in ’t Gerecht, een restaurant in het centrum van Heerenveen. We hadden afgesproken om wat te gaan drinken. Ik vond het erg spannend; de zenuwen gierden door mijn lijf. Gelukkig was dat snel over toen ik Malou zag. Haar mooie glimlach stelde me snel op mijn gemak.”

‘Malou haar mooie glimlach stelde me snel op mijn gemak’

Gekoppeld
Malou en Erik werden tijdens hun eerste afspraakje niet alleen begeleid door hun eigen begeleiders, maar ook door een datingcoach. Ze leerden elkaar namelijk kennen via een datingbureau, speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Dit bemiddelingsbureau brengt vrijgezelle mensen op een veilige en persoonlijke manier met elkaar in contact. Als een vrijgezel geïnteresseerd is in iemand, legt het datingbureau eerst contact met de ander om te kijken of die interesse wederzijds is. Zo ja, dan volgen er één of twee ontmoetingen onder begeleiding van een datingcoach.

Veilig gevoel
“Het vinden van de ware kan best wel moeilijk zijn. Soms heb je daar wat hulp bij nodig. Voor mij was de hulp van de datingcoach een uitkomst”, aldus Erik. “Je weet van tevoren nooit hoe een eerste afspraakje verloopt. Misschien klikt het wel helemaal niet. Wat doe je dan? In zulke situaties voel ik me snel onzeker. Ik vond het dan ook erg prettig dat er een coach bij onze eerste date aanwezig was.” Malou: “Voor mij werkte dat ook goed, het gaf me een veilig gevoel. Ik vind het soms moeilijk om me open te stellen. Mede dankzij de coach en onze begeleiders hebben we een hele leuke middag gehad.”

Vlinders
De eerste ontmoeting was een succes, dus een tweede afspraakje kon niet uitblijven. “Tijdens onze tweede date had ik vlinders in mijn buik. Ik voelde dat het goed zat tussen ons. Vanaf toen hebben we elkaar geregeld opgezocht en sinds 14 mei 2015 hebben we officieel verkering”, lacht Malou – doelend op hun eerste zoen. Inmiddels heeft het stel al veel mooie momenten beleefd. “We zijn al een paar keer samen op vakantie geweest; naar Drenthe, Zeeland, naar een hotel in Berlijn en naar Epe in Gelderland – daar hebben Erik zijn ouders een vakantiehuis.  In 2019 zijn we naar Mallorca geweest. Ik had nog nooit gevlogen, maar samen met Erik durf ik alles aan. Het was geweldig! We waren voor het eerst écht samen en dat ging harstikke goed. Soms hadden we ook wel een meningsverschil hoor, maar dat losten we dan gauw weer op.”

Toekomstplannen
Malou en Erik zijn heel tevreden met hun leven. Beiden hebben een leuke baan, eigen hobby’s en vrienden waar ze geregeld mee afspreken. Hoe zien ze de toekomst tegemoet? Malou: “Ik krijg eind februari de sleutels van mijn nieuwe appartement, een paar straten verderop. Daar krijg ik begeleiding van het ambulante team en als het nodig is, kan ik voor de nacht terugvallen op de slaapdienst van locatie Bûtenfjild. Het is de bedoeling dat Erik op termijn bij mij intrekt, want we willen graag samenwonen.” Erik glimlacht: “Malou is de liefste vrouw die ik ken, ik zie mezelf wel oud worden met haar. Ooit ga ik op mijn knieën om haar ten huwelijk te vragen, maar eerst gaan we samen Valentijn vieren en lekker samenwonen.”